Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /var/www/html/get_prefs.php on line 10
Corrado-Database


Made by M4RTiN

Moderating by
Jakemeister
JustinC


eXTReMe Tracker



Corrado 2.9 VR6

Manufacture Date: 1993
Owner: from ,
Colorcode: LC4U (Violet touch pearl effect was delivered from 1993 till 1994)
Bought on date: 01-08-2009





Information / Adjustments :
Hallo,

Mijn naam is Wheebo. Ik ben zo'n beetje mijn hele leven al corrado-freak en ik heb ze dan ook in alle maten en uitvoeringen gehad! Mijn grootste liefde is mijn Yamaha R1 wat motoren betreft. De Corrado Vr6 is mijn grootste liefde op 4 wielen!

Misschien herkennen sommigen deze Corrado wel!? Na lang zoeken naar een goede, betrouwbare VR6 stuitte ik dus op deze VR6. De vorige eigenaar is er bijzonder zuinig op geweest, zoals dit ook zou moeten!!!!

De vorige eigenaar staat hier in deze database bekend als: MLK.

NB.: MLK,...bedankt voor deze C!!!!!!!


Het is dus een VR6 uit '93.
Volledig lederen interieur.
Electrisch schuif/kantel dak, electrische ramen en spiegels.
Electrische achterspoiler.
CV, St.berkr. ABS.

Hij verkeerd bij aankoop in zeer goede staat, zowel interieur, exterieur, motorisch en technisch.

Hij is vrijwel origineel bij aankoop, op de volgende punten na:
* Open filter
* Sport uitlaat
* Voorbumper (is van amerikaanse model)
* Sportvelgen, hij staat momenteel op: borbet t 9x16" et15
* Schroefzet

KM.stand bij aankoop: 277.xxxkm. en voorzien van APK.
Aankoopprijs: 3000.- euries.





Wishlist :
Het is de bedoeling dat dit echt een project wordt. Er zal dus het een en ander gaan veranderen. Ik zal zoveel mogelijk de veranderingen in detail bij houden zowel in deze database als op mijn eigen website: www.bikermadness.nl
Uiteraard zal ik de veranderingen zoveel mogelijk fotograveren/filmen en deze foto's en/of filmpjes plaatsen met tekst en uitleg!!!

Verlanglijstje?
Ergens in augustus 2009 zal o.a. het management aangepast worden, d.m.v. 'chip op maat'. Er wordt nieuwe software geschreven, de ontsteking aangepast en de begrenser wordt verzet.

Verder toekomstplannen dit najaar/voorjaar 2010:
Aangezien er een nieuwe turbo-kit op komt, maar ik dit niet wil doen op dit blok aangezien de km.stand, zal dus het blok volledig worden gereviseerd!
Hij wordt niet alleen gereviseerd, maar ook opgeboord naar een 3.0 liter, voorzien van speciale zuigers en pakkingen.

Nadat het blok weer in de auto zit (km.stand 0 km.) zal de turbo geplaatst worden. Details en foto's/filmpjes volgen!!!

Verdere wensen:
* Compleet uitlaat systeem, incl spaghetti spruitstuk.
* Nieuwe 18inch velegen met banden
* Complete audioset met touchscreenschermpjes (ook voor de hoofdsteunen), dvd, mp3, sd, bleutooth, radio, tv, navigatie.
* Vleugel deuren
* Spoiler/bumper-kit
* En misschien het laten spuiten in een magic kleur...

Vorderingen:
Gekocht in week 35 2009:
Spaghetti-spruitstuk, incl. pakkingen.
Type: 53i
Geheel RVS T304 Staal
10 jaar garantie.
Met deze spruitstuk bereikt je VERMOGENSWINSTEN tot 10% !!! Doordat alle uitlaatbuizen dezelfde lengte hebben en er bij ontwikkeling rekening is gehouden met de volgorde van ontsteking, is de doorstroming van de uitlaatgassen optimaal. Verder zijn de uitlaatbuizen geflowed. Dit betekend dat de buizen glad gepolijst zijn aan de binnen kant, wat ook weer bijdraagt aan een betere afvoer. Bij het originele spruitstuk vormen de uitlaatgassen een hoge tegendruk, waardoor een optimale doorstroming verhinderd wordt.

Cold Air Intake System (Chroom):
Met deze Cold Air Intake systeem zorgt je ervoor dat er alleen koude lucht je motor bereikt.
Kouder lucht betekent betere verbranding in de motor. Dit resulteert in meeeeeer trekkracht
In het Cold Air Intake systeem zit een conisch open sportfilter dat simpel uitwasbaar is. Verder is deze uitgevoerd met een hitteschild en een uniek verstelbare buis dat elke gewenste vorm aanneemt en behoudt, zodat er gegarandeerd koude lucht in de motor komt.

Katvervanger:
Door het plaatsen van deze katalysator vervanger neemt het aantal pk van de auto aanzienlijk toe, ook de trekkracht, ofwel koppel stijgt. Verder geeft het een sportiever geluid dan orgineel. De katvervanger is compleet van T304 RVS Staal met 2 jaar garantie.

Besteld in week 35:
Race vliegwiel:
Licht race vliegwiel voor je Volkswagen Corrado VR6. Door het unieke lage gewicht van 4375 gram gaat er veel minder energie in het vliegwiel verloren en blijft er meer over voor de aandrijving van de wielen. Het vliegwiel komt en blijft makkelijker op toeren. Dit betekent een aanzienlijk vermogenswinst.

Lambo-deuren:
Deze set wordt geleverd SPECIFIEK voor mijn auto met de juiste maten en gasveren van de juiste sterkte. Tevens zijn de gasveren uitgevoerd met kogellagers, wat een levenslange levensduur garandeert en het openen en sluiten stuk makkelijker maakt.
Je behoudt de originele ophangpunten, haal je na verloop van tijd de Lambo scharnieren uit de auto, kan je én de deuren weer normaal openen/sluiten én jou scharnieren gewoon weer gebruiken.
Het grote voordeel van deze set is dat de deuren nog op de normale manier geopend kunnen worden (30 graden, als origineel). Daarnaast zijn de deuren met deze Lamboscharnieren ook in een hoek tot 90 graden naar boven te openen. Je kunt dus ook op de normale manier in- en uitstappen.


Foto's etc. van montage volgen z.s.m.






Totalscore: 180, average:9.47